Fontos információk


Bölcsődénkben 56 férőhelyen biztosítjuk a 3 éven aluli, családban nevelkedő kisgyermekek napközbeni ellátását.

Igénybevételi feltételek:
A 3 éven aluli, családban nevelkedő gyermekek vehetik igénybe az ellátást. A gyermek 3. életévének betöltését követően, a bölcsődei gondozási év végéig (augusztus 31.) maradhat a bölcsődében. Amennyiben még nem érett az óvodai nevelésre, a 4. életévének betöltését követő augusztus 31-ig tovább gondozható az intézményben.

Feladata:
A kisgyermekek képességfejlesztésében hatékony támogatást adjon a szülőknek. A szakemberek többségének véleménye szerint , az életnek ebben az érzékeny szakaszában kell megalapozni azokat a készségeket, lelki kondíciókat, melyek az egészséges személyiségfejlődéshez, identitáshoz, a sikeres életút befutásához szükségesek. A gyermekek életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével elősegíti harmonikus testi és szellemi fejlődésüket. Játék közben jut idő higiénés szokások elsajátítására, társas kapcsolatok kialakítására. Így bátran állíthatjuk, hogy a jövő bölcsője a bölcsőde! Mindezek mellett segíti a szülők munkavállalását, mely idő alatt biztosítja a kisgyermekek szakszerű gondozását, nevelését. A folyamatos napirendet a családihoz hasonló módon igyekszünk kialakítani. A gyermekek beszoktatása a szülővel együtt, fokozatos történik. A bölcsődében töltött idő napról-napra emelkedik, a szülő fokozatosan adja át a gyermekével való foglalkozást a csoportban a saját gondozónőnek. A csoportszobákban korcsoportnak megfelelő játékok állnak a gyerekek rendelkezésére. Jó idő esetén, a tágas udvaron tölthetik a játékidőt.

Bölcsődénk a szülők felé nyitott, naponta tájékoztatást nyújtunk a napközben történt eseményekről, az étkezésről, alvásról, a játéktevékenységről, egészségi állapotról. Évente szülői értekezletet tartunk, negyedévente szülőcsoportos megbeszélést.

Saját konyhánkban az évszaknak megfelelő friss zöldség, gyümölcs, hús és tejtermékek felhasználásával készült ételek kerülnek a gyermek asztalára. Reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, táplálékallergiában szenvedő gyermek részére diétát biztosítunk.

2020. évi térítési díj:
Az étkezés intézményi térítési díja: (reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna): 387 Ft/nap Bölcsődei intézményi térítési díj: 200 Ft/nap A bölcsődei felvétel során előnyt élvez az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, akinek szülője munkaviszonnyal rendelkezik.

Felvehető továbbá:

  • az egyedül álló szülő gyermeke, ha szociális helyzete indokolja
  • GYES mellett munkát vállaló anya gyermeke
  • nappali iskolarendszerű képzésben résztvevő anya gyermeke
  • orvosi javaslat alapján

Nyitva tartás:
munkanapokon 6:30-17:00 óráig

Elérhetőségeink:
Boldi Ildikó - Bölcsőde szakmai vezetője

Mobil: 70/3194635
Tel.:    70/4002501

CsatolmányMéret
PDF icon Felvételi kérelem.pdf76.26 KB
PDF icon Tájékoztatás.pdf322.45 KB