Grillparti az Idősek Otthonában

Grillparti az Idősek Otthonában

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00274 program keretében a Pro Novum Innovációs Egyesülettel közös szervezésben 2017. június 20-án a Juhász Gyula utcai Idősek Otthonában élő idősek, hozzátartozóik, az intézmény dolgozói és önkénteseink egy jó hangulatban eltöltött grillpartin vehettek részt.

Az idősek már nagyon várták ezt az eseményt, ahol találkozhattak hozzátartozóikkal, ismerőseikkel, barátaikkal. Remek hangulatban, zeneszó mellett fogyaszthatták el a közös vacsorát, az üdítőt és a családtagok, dolgozók által felajánlott süteményeket. Az étkezést követően a békéscsabai Kemény Gábor Gitárklub gitárosai fergeteges előadással leptek meg bennünket. A résztvevők három és fél órán át kérhették kedvenc zeneszámaikat. Sokan énekeltek együtt a zenekarral.

Rendezvényünkkel elértük célunkat, hiszen a generációk közötti együttműködés erősödött, több generáció került közel egymáshoz: szülők, gyermekek, unokák és dédunokák, valamint fiatalabb és idősebb önkéntesek. Kellemes környezetben, az idősek otthona parkosított udvarán, jobban megismerhették egymást.

Az idősek nagyon jól érezték magukat, másnap rengeteg pozitív visszajelzés érkezett tőlük, és reményüket fejezték ki a program mielőbbi folytatására.