Nyári napközis tábor 2017

Napközis tábor a Ligetben

A Spektrum Alapítvány a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Család,- és Gyermekjóléti Szolgálatával együttműködésben immár hagyományosan, az idei évben is megszervezte nyári napközis táborát, 2017. július 31. és augusztus 04. között.
A tábor eseménydús 5 napja hosszú, gondos előkészítő szervező munka eredményeként valósult meg. A program lehetőséget biztosított a gyermekeknek arra, hogy eljuthassanak kirándulni, strandolni, lovagolni, sétahajókázni a Körösön. A Mécses Egyesületnek köszönhetően, a gyermekek a tábor ideje alatt kézművesedés keretében megismerkedhettek a nemezeléssel, a dekupázsolás technikájával. Apró ajándékokat készíthettek családtagjaiknak, akik nélkül részvételük nem valósulhatott volna meg.
Önzetlen segítőink is voltak, akik szabadidejüket áldozták fel a gyermekek szórakoztatására.
A tábornak ideális helyszínt biztosított a Városi Liget, és benne a Madarak Háza, melynek térítésmenetes rendelkezésre bocsátását ezúton is köszönjük az Orlai Petrics Soma Kulturális Központnak.
A nyárnak talán a legforróbb napján igazi felfrissülést hozott a Kálmán Fürdőben töltött nap, ami felejthetetlen élményt nyújtott a gyermekek számára. A fürdéssel egy időben foci, tollas, ping-pong, csocsóbajnokságok zajlottak, de a fák alá terített plédeken kártyázhattak, társasjátékozhattak, gyöngyöt is fűzhetett, akiknek ehhez volt kedve.
Terveink megvalósítását Mezőberény Város Önkormányzatának 35 000 Ft-os pályázati támogatása segítette, melyet ezúton is köszönünk!
Köszönetet mondunk mindazon segítőknek is, akik munkájukkal hozzájárultak a tábor nyugodt, vidám hangulatához, valamint ahhoz, hogy a résztvevő gyermekek igazi nyári élményekkel gazdagodva kezdhetik az új tanévet!