Anyatejes táplálás világnapja 2021

Anyatejes Táplálás Világnapja

Az évek alatt hagyománnyá vált, hogy a Védőnői Szolgálat családias hangulatú rendezvényt szervez az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából.

2021-ben augusztus 13-án láttuk vendégül az érdeklődőket a tanácsadó épületében, illetve az udvaron. Ebben az évben is nagy izgalommal készültünk rendezvényre. Léggömbökkel díszítettük a tanácsadó épületét, valamint elkészítettük a már hagyományos Babafotó kiállítást a 2020-2021 között született gyermekek képeiből.

A rendezvényen előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

Elsőként a gyulai Koramentorház konduktora Timárné Pallag Judit beszélt a csecsemők mozgásfejlődéséről, arról, hogy mivel tudnak a szülők segíteni babájuknak, mi az, ami esetleg nem követendő.

Második előadónk Binder Anikó logopédus volt. Érdekes, gyakorlatias és nagyon hasznos tanácsokkal látta el a szülőket a beszédfejlődés segítésével kapcsolatban.

Harmadikként köszönthettük Zsidjak Erikát, aki a „Maminbaba” hordozós latin fitness bemutatásával alaposan megmozgatta az arra vállalkozó anyukákat. Mindezt természetesen már az udvaron zajlaott, ahol a gyermekek udvari játékokkal játszhattak, gyurmázhattak, rajzolhattak.

A Lansinoh és a La-Roche Posay támogatásának köszönhetően babápolási és szoptatást segítő termékekkel, valamint egy kis csokoládéval ajándékoztuk meg a résztvevőket.

Nagy örömünkre az idén is szép számban jöttek el rendezvényünkre a családok. Reméljük, hogy kellemesen, hasznosan töltötték a délutánt.

 

Mezőberényi Védőnők