Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Mezőberény

A mezőberényi bölcsőde konyhakertje lett a legszebb a városban

A „Legszebb konyhakertek” címért indultak versenybe a mezőberényi Városi Bölcsőde Halacska csoportos gyermekei kisgyermeknevelőik irányításával. A szorgos kezek lelkesen, ügyesen, sok szeretettel gondozták a növényeket.
A Kárpáti Henrietta és Egeresi Nóra kisgyermeknevelők tematikus tervet készítettek, ami a veteményezés minden szakaszát felölelte: a föld előkészítése, a magok, palánták elültetése, gondozása, a gyomlálás, locsolás, majd a betakarítás is mind nagy hangsúlyt kapott, és a gyermekek minden munkafolyamatban részt tudtak venni. A munkajellegű tevékenység célja a tapasztalatszerzés, a környezet megismerése, a munkavégzéshez szükséges készségek, képességek alakítása. A gyermek értékteremtő, együttműködési képességét fejleszti, és lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek a különböző munkaeszközökkel, azok használatával, a munkavégzés célszerűségével.
A XII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztiválon zajlott az eredményhirdetés, ahol a szakmai zsűri Közösségi kert kategóriában 1. helyezésben részesítette a bölcsődét.

Hégely Milán és Cselei Dávid szüleinek érdeme, hogy a kiskertnek van kerítése, és komposztáló is került mellé, ezúton is hálás szívvel köszönjük a segítséget!

Farkasné Vasvári Nikolett

bölcsődevezető


Megszakítás