Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Mezőberény

Anyatejes táplálás világnapi rendezvény Mezőberényben

Az anyatejes táplálást, annak fontosságát augusztus 1-én ünnepeljük. Ebben az évben is rendezvényt szerveztünk ennek a napnak tiszteletére 2022.08.12-én a Védőnői Szolgálatnál.

A védőnői munka egyik legfontosabb része a csecsemők egészséges táplálásának segítése, az anyák felkészítése a szoptatásra. Sokszor nehéz, göröngyös az út a boldog szoptatásig, a védőnők ezekben a nehéz helyzetekben próbálnak segítséget nyújtani a babáknak és az anyukáknak.

Az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából megtartott családi délután programjában a tudomány és a játék egyaránt szerepelt.

A szülőknek ismereteik gazdagítására előadásokat szerveztünk. Idén Dr. Sziráczki Magdolna főorvosnő adott segítséget a korszerű csecsemőtáplálásában, az allergének bevezetésében, abban, hogy mikor, hogyan és mit kapjon a gyermek. Természetesen nagy hangsúlyt kapott az anyatejes táplálás, az igény szerinti szoptatás.

Előadást hallhattunk a sebgyógyításról, újszülöttek köldökének kezeléséről az Allegro Kft. munkatársától, Szilbereisz Ádámtól.

Zsidják Erika hordozási tanácsadó és Maminbaba latin fitneszoktató egyéni hordozási tanácsokkal, hordozókendők és hordozók bemutatásával készült. A résztvevők a latinos zenére koreografált fitnesz táncot is kipróbálhatták.

Az 1 év alatti gyermekek fotóiból kiállítást készítettünk „Gyermekeink” címmel, melyet a tanácsadóban nézhettek meg az érdeklődők.

Az udvaron a gyermekeknek gyurmázás, színezés, csillámtetoválás és szabadtéri mozgásos játékok biztosították a szórakozást.

 

Mezőberényi Védőnők


Megszakítás