Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Mezőberény

Gyermeknap a Bölcsődében

Gyermeknap a bölcsődében

 

„Csillognak a gyermekszemek,

harmatcsepp virágon remeg,

gyermeknapra várva

mindenütt csak játék, béke,

beleveszhetsz sűrűjébe

vidáman kiáltva!”

Tóth Enikő

 

A hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezésre került a gyermeknap a bölcsődében. Május 26-án a kora nyári napsütés, a jó idő lehetővé tette, hogy a színesen feldíszített  udvaron köszönthessük a gyermekeket, és megajándékozhassuk őket egy zenés-játékos délelőttel.

A bölcsőde minden dolgozója hozzátett valamit ahhoz, hogy a gyermekek örömüket leljék a délelőtti programokon. A technikai dolgozók és bölcsődei dajkák az előkészületekben segédkeztek, míg a szakácsnő a gyermekeknek tízóraira gyümölcsös süteménnyel kedveskedett. A kisgyermeknevelők nagymozgásos játékokat biztosítottak a számukra: kismotorral, triciklivel, rollerrel száguldozhattak; illetve a friss homokba újra vödrök, kislapátok kerültek, így az idei nyár első homokvára is felépült.

A tízórai elfogyasztása után vidám gyermekzene alapozta meg a jó hangulatot, lehetett táncolni, énekelni, és a gyerekek birtokba vehették az ugrálóvárat is. Színes aszfaltkréta-rajzok készültek, a levegő pedig megtelt fényes légbuborékokkal a legtöbb gyermek nagy örömére.

Elfáradásig tartott a játék! A vidám délelőtt után mindenkinek jólesett a finom ebéd, és a délutáni csöndes pihenő után a gyerekeket még egy meglepetés várta. Minden csoportban a kisgyermeknevelők ajándékkal készültek a gyerekeknek: a kis szekrényekben buborékfújók, léggömbök vagy homokozó játékok lapultak.

Köszönetünket fejezzük ki a Mezőberény Értékeiért Együttműködési Egyesületnek, akik gyermeknap alkalmából felajánlották a légvárukat, így még színesebbé tehettük a délelőtti mulatságot.

 

 

Farkasné Vasvári Nikolett

kisgyermeknevelő


Megszakítás